Prijavi se na Hackathon, kreiraj super aplikaciju i osvoji vrijedne nagrade!

December 4th 2017

Pred tobom je sjajna prilika da odmjeriš snage sa mladim ljudima iz cijele Bosne i Hercegovine i pokažeš šta znaš, tokom dvodnevnog Hackathon-a koji organizira Populacioni fond ujedinjenih nacija (UNFPA) u suradnji sa softverskom kompanijom Klika iz Sarajeva, 15. i 16. decembra 2017. godine u Sarajevu.

Tražimo ukupno 15 mladih osoba iz cijele Bosne i Hercegovine, bez i sa radnim iskustvom iz oblasti web i app developmenta, grafičke i UX/UI dizajnere, studente medicine i aktiviste. Tokom dva dana održavanja hackathona učesnici će, organizirani u tri tima od po pet članova, raditi na razvoju web i mobile aplikacije koja za cilj ima upoznati mlade osobe širom Bosne i Hercegovine sa spolno prenosivim infekcijama (SPI), njihovim simptomima, mogućnostima prevencije i liječenja.

Hackathon će biti održan u prostoru kompanije Klika, a svi učesnici će imati priliku surađivati sa iskusnim mentorima, iz tri oblasti: software developmenta, dizajna i medicine.

Najuspješniji tim, pored vrijednog iskustva koje će sigurno steći tokom ova dva dana, očekuju i vrijedne nagrade.

Troškove za učesnike (transport, smještaj i hrana, korišćene opreme, materijala za rad, osvježenje itd.) tokom dva dana trajanja Hackathon-a pokrivaju organizatori.

Kako se prijaviti? Pošalji svoj CV, github linkove, portfolio, i sve ono što smatraš da će te predstaviti na najbolji način na: hackathonunfpa@gmail.com najkasnije do 09.12.2017. do 23:59h.

Popular posts

Don’t miss a thing!

Subscribe to our newsletter for the latest
news and job openings at Klika.

Thank You For Subscribing!

Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.